אייאמס. תזונה משובחת לכל החיים יוקנובה. תזונה שמבינה את הכלב שלך
באנר אייאמס
באנר הרשמה יוקנובה
טלפון לשירות לקוחות יוקנובה
באנר סרטונים יוקנובה

חשיבות הסיבים התזונתיים

כולנו יודעים שההבדל בין מזון טוב למזון מעולה הוא באיכות החלבון ובסוג הפחמימות, אך מעטים יודעים שגם למרכיבים הנוספים, אלו המדורגים בהמשך רשימת הרכיבים, ישנה תרומה משמעותית לאיכות המזון, כאלו הם הסיבים. רק ב10-15 השנים האחרונות התחיל להצטבר ידע על חשיבות הסיבים לבריאות ולמניעת מחלות. 
אנו גאים לציין שחברת יוקנובה זיהתה את הפוטנציאל הטמון בחלק מהסיבים וכבר בשנת 1968 הייתה הראשונה לשלב בהרכב המזון את הסיב פולפת סלק הסוכר. 
בהגדרתם הביולוגית הסיבים הם חומרים ממקור צמחי (רוב הסיבים הם סוכרים או יותר נכון רב סוכרים) שהקשרים הכימיים הבונים אותם, עמידים בפני פירוק של אנזימים ממערכת העיכול של טורפים, כתוצאה מכך הסיבים מגיעים שלמים למעי הגס ושם חלקם עובר התססה (פירוק על-ידי חיידקים).
מידת התסיסה של סיבים משתנה ובהתאם משתנה גם השפעותיהם על מערכת העיכול. מידת התסיסה תלויה במבנה הסיב. הסיבים הלא תוססים (תאית) לא מתפרקים ולכן לא מייצרים חומצות שומן קצרות שרשת שחיוניות לבריאות המעי, לעומתם הסיבים התוססים ביותר כמו הגאם מייצרים הרבה גזים וגורמים לכאב בטן ושלשול. לפיכך אנו מעוניינים שהמזון יכיל סיבים התוססים למחצה כמו פולפת סלק סוכר (הסיבים הנותרים בקנה הסוכר לאחר שהסוכר ממוצה ממנו). כתוצאה מתהליך התסיסה (תהליך פירוק הסיב על ידי החיידק) של פולפת סלק סוכר נוצרות חומצות שומן קצרות שרשרת, גזים וחום. בעוד הגזים והחום הם תוצרים הגורמים לאי נוחות לחיה ולסביבתה, חומצות השומן הקצרות הן בעלות חשיבות רבה היות ואחת מהחומצות שנוצרת היא מקור האנרגיה המועדף על תאי דופן המעי-הגס (קולונוציטים), תאים אלה מתחלפים מדי 3 ימים, זמינות החומצה מקלה על התחלופה ועוזרת בתיקון וחידוש תאים אלו. התוצאה היא הגדלת שטח פני רירית המעי, דבר המשפיע ישירות על כושר ספיגה משופר.

מתינות ומחשבה בהוספת סיבים למזון
חברת יוקנובה הייתה הראשונה שהשתמשה בסיבים ספציפים במזונותיה. בשנת 1968 פולפת סלק סוכר, ב-1994 פרוקטואוליגוסכרידים, ב-1998 מננואוליגוסכרידים. דווקא מתוך הידע שברשות החברה על אופי הסיבים והשפעתם היא נוהגת בזהירות ובמחשבה לגבי הכללת הסיבים במזונותיה וזאת מאחר שבאופן כללי סיבים קושרים אליהם ויטמינים, מינרלים ומרכיבים חיוניים אחרים ועל ידי כך מפחיתים ספיגתם ופוגעים בנעכלות וזמינות מרכיבי המזון. כך נוהגת חברת יוקנובה גם במזונות הרפואיים לדוגמא במזון לטיפול בסוכרת או במזון להורדה במשקל, לעומת חברות מתחרות שבחרו בגישה המסורתית לטיפול ולכן מזונותיהם עתירי סיבים, יוקנובה שומרת על רמת סיבים מאוזנת תוך דגש על בחירת סוג הסיב ובכך נמנעת מהחסרונות של מזון עתיר סיבים: עליה בנפח הצואה ותדירותה, ירידה במשקל גם מרקמות השריר, ופגיעה בספיגת ויטמינים ומינרלים

השפעה פרהביוטית

סיבים פרהביוטים הם סיבים שמשפיעים באופן סלקטיבי על גידול ופעילות החיידקים במערכת העיכול. חיידקים מהווים 95% מהתאים בחלל מערכת העיכול. ידוע על 1000 סוגים שונים המרוכזים בסוף המעי הדק ובעיקר במעי הגס. אוכלוסיית החיידקים כוללת חיידקים מועילים (פרוביוטים) ומזיקים. הרבה מחלות קשורות לחוסר איזון בין אוכלוסיית החיידקים כמצב קדם מחלתי או כמצב נלווה לתחלואה. פרוקטואוליגוסכרידים FOS הוא אחד מסוגי הסיבים הפרהביוטים. התכונה ההופכת את הסיב לסיב פרהביוטי היא  שרק החיידקים המועילים הם בעלי יכולת להיקשר אליו ולפרקו, החיידק משתמש בסיב כמקור חנקן זמין הדרוש להתרבותו .הסיב תומך ומעודד את התרבות החיידקים המועילים ולכן זכה לכינוי סיב פרהביוטי. חשיבותם של החיידקים הפרוביוטיים היא שהתרבותם באה על חשבון אוכלוסיית החיידקים המזיקים, גם בגלל תחרות על מקום מחיה וגם כי החיידקים המועילים מייצרים חומצות וסביבה חומצית היא סביבה המעכבת את התרבותם של רוב החיידקים המזיקים. לעומת פרוקטואוליגוסכרידים, הסיבים מננואוליגוסכרידים הם סיבים בעלי מכניזים שונה הגורם לעיכוב התרבות חיידקים מזיקים. חיידקים מזיקים נצמדים לסוכר מנוז שבדופן תא המעי וניזונים ממנו היות ומננואוליגוסכרידים מורכבים גם הם ממנוז הם קושרים את החיידקים המזיקים אליהם במקום שאלו ייצמדו לדופן תא המעי.
מעבר ליתרון בצמצום אוכלוסיית החיידקים המזיקים יש לחיידקים המועילים  יתרונות נוספים אשר אחד מהם הוא השפעתם על מערכת החיסון של החיה. בעת התפרקותם משתחרר למעי חומר המצוי במעטפת החיידק, חומר זה נספג לדם ומפעיל את תאי מערכת החיסון המזהים אותו. לחלק מהחיידקים המועילים ישנה אף יכולת לסנטז ויטמינים חיוניים.


השפעה על מערכת החיסון

65% ממערכת החיסון נמצאת במערכת העיכול !!! סיבים כמו פרוקטואוליגוסכרידים משפיעים השפעה ישירה ומעלים את כמות הנוגדנים ותאים נוספים השייכים למערכת החיסון ובכך פרוקטואוליגוסכרידים תומכים ביכולת ההגנתית של המעי.



.  

 

 


 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים