אייאמס. תזונה משובחת לכל החיים יוקנובה. תזונה שמבינה את הכלב שלך
באנר הרשמה יוקנובה
באנר אייאמס
טלפון לשירות לקוחות יוקנובה
באנר סרטונים יוקנובה

כיצד נבחר מזון לכלב שלנו?

כולנו אוהבים לפנק את חיית המחמד שלנו בצעצוע חדש מידי פעם, ברצועה צבעונית ומעניינת או במיטה רכה.

 קל לנו לבחור מתוך השפע הקיים בחנות את מה שמוצא חן בעינינו.

המצב שונה כאשר עלינו לבחור את המזון הנכון והמתאים עבורם. בנושא זה לבחירה הנכונה ישנה משמעות הרבה יותר רצינית וכבדה,

 כי אחרי הגנטיקה – לתזונה ישנה ההשפעה הרבה ביותר על בריאות החיה ועל איכות חייה (בדומה להשפעה שיש לתזונה על בני האדם).

גם בתחום המזונות החנויות מציעות מגוון רחב אך אולי רחב מידי ומבלבל: האם ישנם בכלל הבדלים מהותיים בין המזונות השונים?

איזה מזון הוא באמת הטוב והמתאים ביותר לחתול או לכלב שלי? ואיזה מזון ייתן את התמורה המלאה לעלותו הכספית?

 

מסתבר שהתשובה על כך קיימת ונמצאת ברובה על גבי האריזה ועל התוית בעברית המודבקת עליה! אך צריך להבין את משמעות המושגים ואת צורת הצגתם. רצוי לבדוק מידי פעם את ההתאמה בין התווית בעברית למקור הרשום על האריזה באנגלית.

 

רשימת רכיבים ורשימת אנליזה:

רשימת הרכיבים – מציגה את הרכיבים לפי סדר כמותם היחסית ב-1 ק"ג מזון. כאשר הרכיב העיקרי בכמותו מופיע ראשון והשאר בסדר יורד.

רשימת אנליזה - מציגה את האחוז היחסי של כל מרכיב במזון.

שתי הרשימות הן כמותיות בלבד ואינן מעידות לחלוטין על איכות הרכיבים ונעכלותם, כלומר על יכולת גוף החיה לנצל אותם לצרכיו. יתכן ואחוז החלבון למשל, יהיה גבוה יותר במזונות מאיכות בינונית מאשר במזונות מאיכות גבוהה, אך מאחר וכלב אינו אוכל אחוזים, איכות החלבון ונעכלותו היא הקובעת – ולא כמותו.

חלבונים – המרכיב החשוב ביותר במזון לכלבים ולחתולים הוא החלבון ולכן לאיכות החלבון משמעות מכרעת. מקורו של החלבון יכול להיות מהחי או מהצומח. מקורו של חלבון מן החי יכול להיות בבשר (בתווית יהיה רשום: עוף או כבש או דגים), בקמח בשר או במוצרי לוואי של תעשיית הבשר. נעכלותו של חלבון הבשר הנקי (עוף, כבש, דגים) תמיד תהיה הגבוהה ביותר וגוף החיה יהיה  מסוגל להפיק ממנו את המירב.

כאשר רשום במזון קמח עופות, אין לדעת מה איכותו. לקמח עופות איכויות שונות, החל מקמח באיכות גבוהה ביותר ועד לקמח עופות ירוד אש מכיל  גם עצמות, נוצות ורקמות שהן חלבון, אך חלבון דל ביותר שאינו עונה על צרכיו של הגוף ולכן נעכלותו נמוכה.

גם נעכלותו של חלבון מן הצומח כמו סויה, גלוטן תירס או גלוטן חיטה היא נמוכה יחסית.השימוש בחלבון מן הצומח או בקמחים מאיכות ירודה במזון כלבים מוזיל ליצרן את עלות ייצור המזון באופן משמעותי. למרבה הצער לא תמיד עובדה זו באה לידי ביטוי במחיר השק. ניתן למצוא בחנויות מזון שאיכותו בינונית עד נמוכה ומחירו קרוב למחיר מזון מאיכות גבוהה.   

מזון המכיל שילוב של בשר עם קמח בשר או עם חלבון צמחי  כמו סויה או גלוטן אמור להיות זול יותר ממזון המכיל בשר בלבד.

 

 

עלות מנת המזון היומית:

אם המזון מכיל חלבון המבוסס על בשר בלבד, כמו במזונות יוקנובה, נעכלותו תמיד תהיה גבוהה יותר, הכלב יפיק את כל  הנחוץ לו מבחינה תזונתית ממנת מזון יומית קטנה יחסית ושק המזון יספיק לתקופה ארוכה יותר – מזון חסכוני, תמורה מלאה לעלות הכספית. ככל שאיכות המזון נמוכה יותר כך כמות ההאכלה היומית תהיה גבוהה יותר.

 

גורם נוסף ובעל חשיבות מירבית הינו רמת האנרגיה שבמזון. האנרגיה המופקת משומנים ומפחמימות מספקת לבעל החיים את היכולת לביצוע כל הפעילויות הנחוצות לקיומו – כולל תהליכים פנימיים כמו חילוף חומרים. מזון בעל רמת אנרגיה גבוהה יאפשר האכלת מנת מזון יומית קטנה יותר אשר תספק את מלוא האנרגיה הנדרשת.  

 

פחמימות - כיום מדע התזונה נותן חשיבות רבה לסוג הפחמימות שבמזון, הן של בני האדם והן של בעלי החיים.

 ישנן פחמימות פשוטות ופחמימות מורכבות. מושג חדש יחסית המגדיר את ההבדל בין סוגי הפחמימות הוא "המדד הגליקמי". זהו מושג השוואתי  המגדיר באיזה מהירות מתפרקת הפחמימה לסוכר פשוט (גלוקוז) החודר למחזור הדם.

לפחמימות פשוטות יש מדד גליקמי גבוה – כלומר לאחר הארוחה הן מתפרקות במהירות לחד סוכר או שהן עצמן חד סוכר, חודרות לדם ומספקות אנרגיה באופן מהיר. רמת הסוכר בדם עולה מייד, חודרת לתאים ושוב יורדת במהירות בדם. עליות וירידות מהירות של רמת הסוכר בדם, גורמות לתחושת רעב תוך זמן קצר, ובטווח הארוך מהוות סיכון להתפתחות מחלת הסוכרת.

לפחמימות מורכבות יש בדרך כלל מדד גליקמי נמוך יחסית – הן מתפרקות לאט ומספקות אנרגיה באופן ממושך. רמת הסוכר בדם נשארת ממוצעת, גורמת לתחושת שובע ממושכת יותר לאחר הארוחה ואף מפחיתה את הסיכון להתפתחות סוכרת.

חברת יוקנובה הפחיתה את השימוש באורז ובחיטה כמקור לפחמימות במזונותיה בשל היותם בעלי מדד גליקמי גבוה יחסית, ועברה לשימוש בתירס, שעורה וסורגום, בעלי מדד גליקמי נמוך יותר.

לפיכך, יש לשים לב מהו מקור הפחמימה במזון שאתם מאכילים בו את חיית המחמד שלכם.

 

סיבים חשיבות הסיבים במזון חיות המחמד זכתה להכרה רק לאחרונה אחרי שנים רבות בהן נחשבו כמרכיבי מזון שוליים. הסיבים מתחלקים לסוגים שונים על פי יכולתם לתסוס במעי. הסיבים הפרה-ביוטיים* כדוגמת  FOS (פרוקטו אוליגו סכרידים)  תוססים במעיים ומזינים את חיידקי המעיים ה"מועילים" (התומכים במערכת החיסונית) ובכך הם גורמים לעלייה במספרם על חשבון אוכלוסיית החיידקים ה"מזיקים" (מחוללי המחלות).

חברת יוקנובה מכירה בחשיבותם של סיבים אלו ולכן לאחרונה הועשרו כל מזונות החברה

 ב-FOS.

 

גם לאמינותה, לתדמיתה ולאיכות מוצריה של החברה העומדת מאחורי המותג יש משקל רב בביטחון שאמור להיות לכם – בעלי הכלבים לגבי בחירה נכונה של מזון איכותי המתאים לכלבכם. קיימים בשוק עשרות רבות של מותגים שונים המגיעים מכל רחבי העולם. עדיין, החברות המובילות הן אלה שחלק ניכר מתקציבן מושקע במחקר ופיתוח. חברות המתחדשות ומתקדמות בהרכבי המזונות ובהתאמתם היותר ייחודית לצרכנים היקרים לנו – הכלבים והחתולים.

 

 

* אין להתבלבל עם מושג הפרוביוטיקה שהם מיקרואורגניזמים חיים -  כמו למשל חיידק הלקטובצילוס – אשר משתמשים בהם למניעה וטיפול בזיהומים במערכת העיכול והניתנים כקפסולות או כחלק ממזון.

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים